Kerala Financial Corporation Assistant Exam Questions, Study Materials

These are the latest and very important study materials for Kerala Financial Corporation Examination. Practice with this study materials of Degree level questions and answers.

As you know that in Kerala PSC exams, General Knowledge questions as well as Current Affairs & Renaissance in Kerala related questions are also asked. You can start the practice through the PDF study materials here.

Check these main question papers & study materials to practice :

Mahatma Gandhi, 50 Facts Questions

Degree Level Question Papers (17 Exams)

Assistant in Kerala Financial Corporation (SR for SC ST) 2015 Question Paper

Choose any study materials for preparation of KFC Assistant exam

Study Materials More Information
World Countries Download Here
Indian sates and specialties Part 1 Download Here
Indian sates and specialties Part 2 Download Here
Indian sates and specialties Part 3 Download Here
Indian sates and specialties Part 4 Download Here
Five-Year Plans of India Download Here
Static Electricity, Insulators, lymph etc Download Here
Kerala official state fish Download Here
Youngest chief minister in India Download Here
Education, literacy, important days etc Download Here
Governors of Kerala Download Here
Malayali in Berlin Committee Download Here
Question Tags – English Download Here
Olympics – Logo, flag, hosts etc Download Here
Human Evolution Download Here
Karnam Malleswari, P. T. Usha, Shiny Wilson Download Here
‘S’ shaped ocean Download Here
Agricultural Revolution Download Here
Theosophical Society Download Here
First computerised police station Download Here
“As you sow you reap” Download Here
Longest running train route Download Here
1111 Questions Download Here
Renaissance in Kerala – Sree Narayana Guru Download Here
Renaissance in Kerala – Chattampi Swamikal Download Here
Pension, Insurance, etc Download Here
Formaldehyde, Sodium nitrate, etc Download Here

Kerala Financial Corporation Assistant Questions and answers

1. What is the retirement age of the Supreme Court Chief Justice?
[A] 64 Years
[B] 60 Years
[C] 65 Years
[D] 62 Years

Answer: 65 Years

2. What is the retension for reply to RTI (Right to Information) application
[A] 30 days
[B] 14 days
[C] 90 days
[D] 7 days

Answer: 30 days

3. Which of the following is a valid screen resolution?
[A] 1024 × 768
[B] 1366 × 768
[C] 1280 × 600
[D] All of the above

Answer: All of the above

4. Email was first introduced by the person
[A] Ray Tomlinson
[B] Tim Bernes Lee
[C] Patrick Naughton
[D] Emilio Larrace

Answer: Ray Tomlinson

5. Who among the following persons is known as ‘Modern Manu’?
[A] M.N. Roy
[B] Jawaharlal Nehru
[C] Dr. Rajendra Prasad
[D] Dr. Ambedkar

Answer: Dr. Ambedkar

6. Which article of the Indian Constitution gives the guarantee of equality of opportunity in matters of public employment?
[A] Article 14
[B] Article 16
[C] Article 30
[D] Article 23

Answer: Article 16

7. Name the first Indian state to enact the food security legislation even before the National Food security Bill of 2013
[A] Maharashtra
[B] Nagaland
[C] Chattisgarh
[D] Punjab

Answer: Chattisgarh

8. ‘The Rajyasamacharam’, first malayalam news paper was published from
[A] Kottayam
[B] Thalassery
[C] Kannur
[D] Thirur

Answer: Thalassery

9. Who is the founder of the ‘Namboothiri Yuvajanasangham’?
[A] V.T. Bhattathiripad
[B] E.M.S. Namboothiripad
[C] Desamangalath Sankaran Namboothiripad
[D] Unni Namboothiri

Answer: V.T. Bhattathiripad

10. Who is the founder of the journal ‘Abhinava Keralam’?
[A] K.P. Kesava Menon
[B] Moorkoth Kumaran
[C] Vagbhatananda
[D] Sahodaran Ayyappan

Answer: Vagbhatananda